Biłgorajskie :: Zobacz temat - System alarmowy do domu

Forum Biłgorajskie Strona Główna
60 tysiecy krokow
Regulamin i pomoc:  Regulamin  FAQ | Nawigacja:  Użytkownicy  Grupy  Szukaj | Opcje osobiste:  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj

 System alarmowy do domu Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Zobacz posty od ostatniej wizyty
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu    Forum Biłgorajskie Strona Główna -> Salon nowych technologii
Autor Wiadomość
Tresto
Małomówny
Małomówny




Wiek: 29

Dołączył: 12 Wrz 2014
Posty: 132

PostWysłany: Sro 13:01, 24 Wrz 2014 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Dom o powierzchni około 300 m kw. Do tego garaż. Jaki system alarmowy?
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
kkej
Małomówny
Małomówny




Wiek: 26

Dołączył: 16 Wrz 2014
Posty: 111

PostWysłany: Czw 13:46, 25 Wrz 2014 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Nie masz Google Smile ?
U mnie w pracy - odkąd pamiętam działa Integra z Satel. Sustem ten obsługuje nie tylko alarm ale również kilka elementów automatyki - monitoruje aktualną temperaturę w lodówkach, temperaturę w poszczególnych pomieszczeniach. Jeżeli normy są przekraczane - reaguje. Tutaj znalazłam artykuł, który może Cię zainteresować http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/114,jak-dobrac-odpowiedni-system-alarmowy-do-swoich-potrzeb-czesc-3.-duze-obiekty masz tam opis wszystkich funkcjonalności.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Vazderlis
Niemowa
Niemowa




Wiek: 26

Dołączył: 13 Mar 2015
Posty: 1

PostWysłany: Pią 8:08, 13 Mar 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Osobiście mam centralkę Satela, mniejszą, obsługującą u mnie 3 czujki i jeden sygnalizator wewnętrzny. System pracuje stabilnie od 2 lat.Ta płyta z Allegro jest o tyle dobra, że ma złącze do komputera na RJ45 - programowanie z komputera jest łatwiejsze niż z manipulatora (ważne żeby kupić oryginalny kabel/przejściówki na USB - podróby nie działają). W moim systemie jest też moduł GSM Satela - osobna skrzynka, która też działa poprawnie od 2 lat. Żeby przystawka GSM współpracowała z centralą trzeba jej zaprogramować wyjścia.
Wygląd manipulatora, to już sprawa subiektywna. Satel ma w ofercie manipulatory podświatlane niebieskimi diodami. Żeby kupić "ładny" komplet, proponuję udać się do hurtowni lub przedstawiciela. Nie ma wtedy problemów z gwarancją.

_________________
szamba warszawa - polecam
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
KatarzynaG
Niemowa
Niemowa




Wiek: 27
Płeć: Kobieta
Dołączył: 21 Kwi 2015
Posty: 10

PostWysłany: Wto 23:20, 21 Kwi 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Najlepiej doradzi Ci firma, w ktorej będziesz kupował.

_________________
http://www.tawernapodwodnikiem.pl/. Komfortowe noclegi w woj. Świętokrzyskim
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
magdalenka123
Niemowa
Niemowa




Wiek: 28
Płeć: Kobieta
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 42

PostWysłany: Pon 13:00, 29 Cze 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Tak, najlepiej dogadać wszystko z firmą. Znajomy bardzo chwalił sobie współprace z częstochowskim Fonexem, zwłaszcza jeśli chodzi o systemy alarmowe http://fonex.com.pl/produkty/kategoria/65/Systemy-Alarmowe - możesz podpytać, czy nie działają na naszym terenie.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
ritobice
Niemowa
Niemowa




Wiek: 30

Dołączył: 28 Sie 2015
Posty: 1

PostWysłany: Pią 12:41, 28 Sie 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Ja na Twoim miejscu zdecydowałbym się na taki, który ma połączenie z firmą ochroniarską, wtedy po uruchomieniu alarmu od razu przyjeżdżają.

_________________
http://pieniadzenajuz.pl/
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Tyrluis
Niemowa
Niemowa




Wiek: 26

Dołączył: 09 Lis 2015
Posty: 11

PostWysłany: Sob 16:42, 21 Lis 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Zamów sobie firmę ochroniarską oni ci zamontują system alarmowy wraz z kamerami i komputerem który tym steruje wszystko da się załatwić ja sobie ogarnąłem

_________________
sól kuchenna
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
oponka
Niemowa
Niemowa




Wiek: 23

Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 16

PostWysłany: Sro 10:41, 23 Gru 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

no tak firma to najlepsze wyjscie sam sobie w taki sposób ogarnąłem kamery w domu i cały system monitoringu przydaje sie w tych czasach

_________________
sprawdź tutaj
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Patrbvris
Niemowa
Niemowa




Wiek: 26

Dołączył: 28 Gru 2015
Posty: 4

PostWysłany: Pon 14:02, 28 Gru 2015 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Przeważnie małe i średnie przedsiębiorstwa montują sobie takie systemy. Warto sobie ogarnąć taki temat i system alarmowy.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Zlektiros
Niemowa
Niemowa




Wiek: 26

Dołączył: 24 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pią 7:31, 24 Cze 2016 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Warto sobie kupić parę kamer do domu i mieć ten system monitoringu ja polecam taką opcje.

_________________
Polecam - rejestratory dahua
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
pawell
Niemowa
Niemowa




Wiek: 27

Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 5

PostWysłany: Czw 11:57, 07 Lip 2016 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Zdaj się na firmę ochroniarską Smile
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
malinamalina
Niemowa
Niemowa




Wiek: 25
Płeć: Kobieta
Dołączył: 06 Lut 2016
Posty: 45

PostWysłany: Pon 17:41, 11 Lip 2016 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Podpytaj firmę ochroniarską albo ewentualnie kogoś kto będzie to montował. Oni są najlepiej zorientowani w temacie Wink

_________________
Tusze Printex
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Oliwa
Słuchacz
Słuchacz




Wiek: 37

Dołączył: 03 Mar 2016
Posty: 73

PostWysłany: Czw 11:22, 08 Wrz 2016 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Na poprawną pracę systemów alarmowych w domu w brew pozorom wpływ ma również klimatyzacja. Warto zamówić ocena efektywności energetycznej urządzeń chłodniczych i wykluczyć ewentualnie nieprawidłowości.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
pankejk
Niemowa
Niemowa




Wiek: 33
Płeć: Mężczyzna
Dołączył: 22 Wrz 2016
Posty: 15

PostWysłany: Czw 15:43, 22 Wrz 2016 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

No ja też myślę, że firma ochroniarska ma tu najwięcej do powiedzenia..

_________________
Routery i modemy GSM - Navi-Net.pl
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
waldek92
Niemowa
Niemowa




Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Dołączył: 09 Cze 2016
Posty: 22

PostWysłany: Czw 7:51, 13 Lip 2017 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Prosty w samodzielnym montażu i zaprogramowaniu jest system alarmowy i monitoringu oferowany w ramach inteligentnego domu Fibaro. Wszystkie czujniki, kamery, centrala itp. są bezprzewodowe więc nie ma kłopotów z jakimś kuciem ścian i kładzeniem kabli. Całością zarządzamy ze zwykłego smartfona. Do kupienia i w internecie - na https://trik.pl/ mają wszystko ze sprzętu Fibaro. System w razie zagrożenia, nie tylko w przypadku włamania ale np. pożaru czy zalania przesyła powiadomienie do właściciela i odpowiednich służb a można go dowolnie skonfigurować stosownie do indywidualnych potrzeb.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu    Forum Biłgorajskie Strona Główna -> Salon nowych technologii


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Klubowa Liga Typerów Łada Biłgoraj

Copyright © 2005 by forum.lbl.pl

Gwiazdor Katalog Stron WWW - www.webtree.pl